Thuis in de regio

Wijnegemse Ponsie saus na 40 jaar in primeur te herontdekken op 170ste paasmarkt

WIJNEGEM - Op de paasmarkt op 2 april in Wijnegem stelt Lauwrence Van De Pontseele in primeur de nieuwe Ponsie saus voor. Het is een eerbetoon aan zijn overleden van Christiaan die de snacksaus zelf ontwikkelde in zijn eethuis-frituur Las Palmas op de Merksemsebaan.

Sinds 1979 was deze saus dé publiekstrekker in Las Palmas en vandaag is ze beschikbaar voor jou. De saus is een unieke combinatie van zoete en licht pikante toetsen die heerlijk smaakt bij je frietje, hamburger of andere snack. Bijna 40 jaar geleden was ‘de saus van’t huis’, een eigenbereide lichtroze saus naar recept van uitbater Christiaan Van De Pontseele, een alternatief voor de Wijnegemnaar op de mayo-ketchup combinatie op een curryworst special. Snel groeide de vraag naar de saus bij croque monsieur, witlofslaatje of andere rauwkost. Mensen kwamen zelfs met een grote lege confituurpot om die te laten vullen. In 2011 sloot Las Palmas de deuren en enkele maanden later overleed ook Christiaan Van De Pontseele. Lawrence Van De Pontseele, enige zoon, herlanceert nu de populaire ‘saus van’t huis’ en herdoopte die tot Ponsie saus, als eerbetoon aan zijn overleden vader en hun familienaam. Hij keert terug naar zijn roots op maandag 2 april, waar hij de Wijnegemnaren in primeur de saus wil laten (her)ontdekken. Er zullen naar origineel recept ‘curryworsten Ponsie special’ worden gebakken. Bovendien worden limited edition consumenten flessen Ponsie saus 500ml aangeboden voor 4,99 euro. De oplage is beperkt. Opzet is om de saus te vermarkten in frituurs en snackbars. De 170ste Paasmarkt in Wijnegem gaat door op maandag 2 april, van 9 tot 14u, ter hoogte van de Turnhoutsebaan. www.ponsiesaus.beu

EL

30/03/2018 12:00

NU OP ZOE GOLD:
..... ......
... ..... ...
....

NET GEHOORD:

..... ......
... ..... ...
..... ......
... ..... ...
..... ......
... ..... ...
..... ......
... ..... ...
..... ......
... ..... ...
..... ......
... ..... ...